top of page

OptimumMetoden®

Trots att  många tränat både rehab, core och mängder av annan ”balanserande” träning är det väldigt vanligt med smärta i muskler och leder, återkommande skador och nedsatt prestationsförmåga på grund av att traditionell träning ofta ändå inte åtgärdat det riktiga problemet.

Problemet är nämligen att man många gånger tränar ”fel” muskler och inte kommer åt de muskler som är designade för att hålla kroppen smärtfri. Studier på människor i natursamhällen visar att de i princip inte lider av kronisk smärta samtidigt som de har en rörlig och stark kropp.
Orsaken är att de bibehållit den naturliga muskulära balans som krävs för smärtfrihet och hög prestationsförmåga.  Med kroppen i balans kan man fördela den belastning kroppen utsätts för i olika situationer optimalt och inga snedbelastningar som leder till smärta uppstår.

Med OptimumTräning® som bygger på postural terapi har vi ett helt nytt sätt att balansera kroppen och åtgärdar snedbelastningen genom att aktivera de viktigaste djupt liggande och oftast förbisedda musklerna som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer. Vi pratar nu inte om core- eller djupa magmusklerna, utan den än djupare liggande hållnings- stabiliseringsmuskulaturen. På detta sätt kommer vi åt den verkliga grundorsaken till problematiken. Resultatet blir smärtfrihet, förbättrad rörlighet och styrka samt en ökad prestationsförmåga.

Hur går det till?

1. När du har bestämt dig få du fylla i ett formulär med frågor ang. din livsstil och dina besvär (besvärshistorik). Detta är för att jag ska få en bättre helhetsbild av din situation.

2. Vid första träffen går vi igenom formuläret med frågorna. Efter det gör jag en hållnings-/rörelse-analys. Vi går genom övningar baserat på vad analysen visar. Vid behov gör jag även behandlingar.

3. Vi bokar sedan in en ny träff med 2-3 veckor framåt och under den tiden får du jobba med programmet på egen hand. När vi träffas nästa gång görs analys på det som du fått jobba med för att kontrollera vad som blivit bättre. Du får med dig nytt program att jobba med (ibland återkommer samma övning om vi inte uppnått önskat resultat). Vi bokar in en ny träff osv.

PRISER:

Nybesök, ca 2h (120 min) 1200 SEK

Återbesök, ca 75-90 min) 900 SEK

Paketpris återbesök:

4 träffar: 3600 SEK - Nu: 2880 SEK

6 träffar: 5400 SEK - Nu: 4320 SEK

8 träffar: 7200 SEK - Nu: 5760 SEK

bottom of page